Ana sayfa Vize İşlemleri Paraguay Vize İstiyor mu?

Paraguay Vize İstiyor mu?

94
0


Bir Latin Amerika ülkesi olan Paraguay, son yıllarda en ucuz ülke seçilmesiyle birlikte turizm gelirlerini arttırmak adına birçok uygulamaya imza atmıştır. Türkiye’den Paraguay’a gidecek olan resmi ve özel pasaport sahiplerine 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır. Ancak daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız mutlaka vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Bunun için sadece 6 ay geçerliliği olan bir pasaportunuz olması yeterlidir.

Paraguay Vizesi Nasıl Alınır?

Ülkemizden 180 güne kadar vize istemeyen Paraguay’da daha uzun süre kalacaksanız ülkemizdeki konsolosluklara başvuru yapabilirsiniz.  Bu başvuruyu kişisel olarak ya da yardımcı acenteler üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Paraguay Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerliliğe sahip bir pasaport
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • İstenen şartlarda 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Varsa davet mektubu
  • Vize ücretini yatırdığınıza dair dekont
  • Banka hesap dökümü

Paraguay’a ülkemizden direkt olarak vize uygulaması olmadığı için transit vize almanız gerekir. Bu yüzden İspanya ve Amerika üzerinden bu vizenin şartlarını öğrenerek başvuru yapabilirsiniz.

Amerika Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Paraguay’a Miami üzerinden yolculuk yapacak kişiler ABD Transit C vizesine başvuru yapmalıdır. Bu başvuruları ülkemizdeki konsolosluk ve büyükelçilikler üzerinden yapabilirsiniz. Ancak öncesinde İngilizce olarak online şekilde Amerika DS-160 Formu’nu doldurmanız istenir. Daha sonra gerekli evrakları hazırlayarak vize için randevu alabilirsiniz. Ayrıca bunun için acenteleri de kullanabilirsiniz. Bu firmalar DS-160 Formu doldurmadan her aşamaya kadar sizlere yardımcı olacaktır.



Amerika Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • İnternetten online doldurduğunuz D-160 Vize Başvuru Formu onay çıktısı
  • En az 6 ay geçerli olan bir pasaport
  • 5×5 boyutlarında arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  • Nüfus Müdürlüğü onaylı tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Banka hesap dökümü
  • İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi
  • Aktarmalı uçuş yapacağınız uçak bileti rezervasyonu
  • Gideceğiniz ülkenin vizesi ya da giriş izni
  • Seyahat sağlık sigortası

İspanya Transit Vizesi

İspanya, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. Bu yüzden Schengen Vizesi koşulları geçerlidir. Bu ülke üzerinden Paraguay’a ulaşacaksanız mutlaka ülkemizdeki İspanya yetkili kurumlarına transit vize başvurusu yapmalısınız. Ancak başka bir Avrupa Birliği üyesi ülkeden vizeniz olsa da bu işinizi görecektir.

İspanya Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Eksiksiz olarak doldurup imzaladığınız İspanya Schengen Vizesi başvuru formu
  • Son 10 yılda çıkarılmış en az 6 ay geçerli ve 2 boş sayfası olan pasaport
  • 35×45 boyutlarında, arka fonu beyaz, son üç ay içinde çekilmiş 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
  • Gideceğiniz ülkeye aktarma yapacağınıza dair uçak bileti rezervasyonu
  • Gideceğiniz ülkeye ait oturma izni ya da giriş iznini gösteren belge
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası

Paraguay’a bu iki ülke üzerinden transit vize alarak ulaşabilirsiniz. Bu iki ülkeyi vermemizin sebebi en uygun fiyatlı uçak biletlerinin buralardan bulunabilmesi ve en popüler rota olmasıdır.

Paraguay’a girebilmek için gerekli olan vize işlemlerini tamamladıktan sonra Paraguay Nasıl Gidilir adlı yazımızı okuyarak Paraguay’a nasıl ulaşacağınızı öğrenebilirsiniz.



BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here