Ana sayfa Vize İşlemleri Sırbistan Vize İstiyor mu?

Sırbistan Vize İstiyor mu?

273
0


Ülkemiz ile Sırbistan arasında 2010 yılında imzalanan anlaşma gereğinde karşılıklı vize muafiyeti getirilmiştir. Yani ülkemizden Sırbistan’a 90 güne kadar olan seyahatlerde vizesiz seyahat hakkınız bulunur. Ancak daha uzun kalacaksanız vize başvurusu yapmanız gerekir. Ayrıca Bulgaristan üzerinden gidecekseniz bu ülkenin transit geçiş vizesini almanız şarttır.

Sırbistan’a Vizesiz Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde ülkede kalmanız gerekir.
  • Sırbistan’a gidecek Türk vatandaşlarının pasaport süresi en az 6 ay olmalıdır.
  • Ayrıca pasaportunuzda en az bir boş sayfa bulunmalıdır.
  • Nakit en fazla 10 bin Euro bulundurmanız gerekir. Daha yüksek bir tutar varsa el konabilir.

Sırbistan’a Vizesiz Girerken Yanınızda Bulunması Gerekenler

Ülkeye vizesiz giriş yapacaksanız sınır polisi gerekli gördüğü zaman bazı belgeleri sunmanızı isteyebilir. Bu yüzden seyahatinizin sağlıklı geçmesi için bu belgeleri bulundurmanız önerilir.

  • Gidiş Dönüş bilet rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Otel rezervasyonu
  • Ülkede gezebilecek kadar nakit ya da kredi kartı


Bulgaristan Transit Vizesi

Ülkemizden Sırbistan’a tren yolu ya da karayolu ile gidecekseniz Bulgaristan üzerinden geçmeniz gerekir. Bu yüzden Bulgaristan transit vizesi almanız gerekir. Bu vize kapsamında sizlere ülkede 2 gn kalma hakkı verilir. Geri dönüşü de böyle yapacaksanız başvuru formunda çok girişliyi işaretlemeniz gerekir. Eğer Schengen vizeniz varsa Bulgaristan transit vizesi almanıza gerek yoktur. Transit vizeyi kapıda alma şansınız yoktur. Bu başvuruyu bizzat ya da acenteler üzerinden yapabilirsiniz. Bulgaristan transit vizesi ortalama 5 iş günü içinde sonuçlanacaktır.

Bulgaristan Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Bulgaristan Konsolosluğu için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • En az 1 yıl geçerli olan pasaport
  • Otobüsle gidecekler için Bulgaristan otobüs bileti ya da tren bileti
  • Özel araçlar gidecekseniz ruhsat, uluslar arası ehliyet ve ülkede geçerli yeşil sigorta belgesi
  • 35×45 boyutlarında arka fonu beyaz 2 tane biyometrik fotoğraf
  • İçinde en az 4 bin TL olacak banka hesap cüzdanı fotokopisi
  • Çalıştığınız kurumdan son 3 aya ait SSK hizmet dökümü, Emekliler için emeklilik kartı, öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Yabancı uyrukluysanız ülkemizde geçerli olan ikamet tezkeresi

Sırbistan vize alma işlemlerini tamamladıysanız Sırbistan Nasıl Gidilir adlı yazımızı okuyarak bu Avrupa ülkesine nasıl gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz.



BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here