Ana sayfa Vize İşlemleri Panama Vize İstiyor mu?

Panama Vize İstiyor mu?

146
0


Latin Amerika’nın en güzel tropik ülkelerinden biri olan Panama, Türkiye vatandaşlarından bordu, yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerine 6 aya kadar olan seyahatlerde vize uygulamaz. Yani 6 aya kadar planladığınız seyahatlerde Panama’ya sadece pasaportunuzu kullanarak girebilirsiniz.

Ancak Panama’ya ülkemizden seyahat etmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bir kıstas vardır. Bu durum da Panama seyahati için direkt uçuş olmamasıdır. Bu yüzden aktarma yapacağınız ülkeden transit vize başvurusu yapmanız gerekebilir.  Yani havalimanının uluslararası alanında belli bir süre bekleyecekseniz bu vizeye başvurmanız gerekir. Ancak bazı ülkeler Türkiye vatandaşlarından böyle bir zorunluluk talep etmez.

Panama Girişinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Panama’ya seyahat planı yapıyorsanız ülkeye girdiğinizde bir sıkıntı yaşamamak adına pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Panama Konsolosluğu 10 yıldan eski olan pasaport sahiplerini, seyahat öncesinde yenileme yapmaları konusunda ikaz etmektedir.
  • Girişler sırasında gümrük görevlilerine konaklama ve ulaşım rezervasyon belgelerinizi bulundurmanız da tavsiye edilir.
  • Ayrıca girişlerde bir sorun çıkmaması adına ülkede kalmayı düşündüğünüz süre size yetecek tutarda döviz bulundurmanız önerilir. Tüm bu durumlara göre girişteki görevliler size giri konusunda zorluk çıkartabilir. Bunu yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamadan Panama’ya girebilirsiniz.

Panama Vizesi Nasıl Alınır?

Panama ülkemizin vatandaşlarına 180 güne kadar olan seyahatlerde vize koşulu getirmez. Ancak daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız mutlaka vize başvurusu yapmalısınız. bu başvuruyu İstanbul Panama Konsolosluğuna yapabilirsiniz. Bu kurum bölge ayırmadan tüm vize başvurularını sonuçlandırır. Vize müracaatını kendiniz yapabileceğiniz gibi anlaşmalı olan bir seyahat acentesini de tercih edebilirsiniz. Vize ortalama bir hafta içinde sonuçlanacaktır. Ancak Panama vizesi nihai kararı ve vize süresi tamamen Panama Konsolosluğu politikasına göre belirlenir.

  • Seyahat dönüşünüz itibari ile minimum 6 ay geçerliliği olacak pasaport
  • Konaklamaya ait rezervasyon belgesi
  • Varsa davetiye mektubu
  • Ulaşım rezervasyonu belgesi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize ücretini ödediğinize dair dekont
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Banka hesap dökümü

Başvuru işlemlerinizde Panama Konsolosluğu gerek gördüğü takdirde ek bir evrak talep edebilir.



Panama vize işlemlerini tamamladıktan sonra Panama’ya gidebilmek için Panama Nasıl Gidilir adlı yazıya göz gezdirebilirsiniz.

Panama Vize İstiyor mu?

Latin Amerika’nın en güzel tropik ülkelerinden biri olan Panama, Türkiye vatandaşlarından bordu, yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerine 6 aya kadar olan seyahatlerde vize uygulamaz. Yani 6 aya kadar planladığınız seyahatlerde Panama’ya sadece pasaportunuzu kullanarak girebilirsiniz.

Ancak Panama’ya ülkemizden seyahat etmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bir kıstas vardır. Bu durum da Panama seyahati için direkt uçuş olmamasıdır. Bu yüzden aktarma yapacağınız ülkeden transit vize başvurusu yapmanız gerekebilir.  Yani havalimanının uluslararası alanında belli bir süre bekleyecekseniz bu vizeye başvurmanız gerekir. Ancak bazı ülkeler Türkiye vatandaşlarından böyle bir zorunluluk talep etmez.

Panama Girişinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Panama’ya seyahat planı yapıyorsanız ülkeye girdiğinizde bir sıkıntı yaşamamak adına pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Panama Konsolosluğu 10 yıldan eski olan pasaport sahiplerini, seyahat öncesinde yenileme yapmaları konusunda ikaz etmektedir.
  • Girişler sırasında gümrük görevlilerine konaklama ve ulaşım rezervasyon belgelerinizi bulundurmanız da tavsiye edilir.
  • Ayrıca girişlerde bir sorun çıkmaması adına ülkede kalmayı düşündüğünüz süre size yetecek tutarda döviz bulundurmanız önerilir. Tüm bu durumlara göre girişteki görevliler size giri konusunda zorluk çıkartabilir. Bunu yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamadan Panama’ya girebilirsiniz.

Panama Vizesi Nasıl Alınır?

Panama ülkemizin vatandaşlarına 180 güne kadar olan seyahatlerde vize koşulu getirmez. Ancak daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız mutlaka vize başvurusu yapmalısınız. bu başvuruyu İstanbul Panama Konsolosluğuna yapabilirsiniz. Bu kurum bölge ayırmadan tüm vize başvurularını sonuçlandırır. Vize müracaatını kendiniz yapabileceğiniz gibi anlaşmalı olan bir seyahat acentesini de tercih edebilirsiniz. Vize ortalama bir hafta içinde sonuçlanacaktır. Ancak Panama vizesi nihai kararı ve vize süresi tamamen Panama Konsolosluğu politikasına göre belirlenir.

  • Seyahat dönüşünüz itibari ile minimum 6 ay geçerliliği olacak pasaport
  • Konaklamaya ait rezervasyon belgesi
  • Varsa davetiye mektubu
  • Ulaşım rezervasyonu belgesi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize ücretini ödediğinize dair dekont
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Banka hesap dökümü

Başvuru işlemlerinizde Panama Konsolosluğu gerek gördüğü takdirde ek bir evrak talep edebilir.

Panama vize işlemlerini tamamladıktan sonra Panama’ya gidebilmek için Panama Nasıl Gidilir adlı yazıya göz gezdirebilirsiniz.



BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here