Bilindiği gibi ülkemizden herhangi bir vize şartı olmadan gidilebilecek ülkeler arasında Bahreyn bulunmamaktadır. Kişiler hem pasaport hem de vize şartını tamamladıktan sonra ancak o zaman Bahreyn’e yolculuk yapabilecektir. Ancak, Bahreyn vize istiyor mu konusuna gelmeden önce temelde dikkat edilmesi gereken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle, Bahreyn’e gidecek olan kişilerin pasaportlarını 10 yıl içerisinde almış olması gerekmektedir. Bununla birlikte, vize başvuru işlemlerinde pasaport tarihinize ek olarak, pasaportunuzun güncel durumu da göz önünde bulundurulmaktadır. Eğer pasaportunuz yıpranmış ise, vize başvuru işlemlerinde olumsuz bir sonuç almanız yüksek bir ihtimaldir. Bundan dolayı önce pasaportunuzu yenilemeli sonrasında da vize işlemleri için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Bahreyn vize istiyor mu konusunda bilinmesi gereken bir diğer husus da, vize muafiyetindeki süre sınırlamasıdır. Eğer Bahreyn’e yapacağınız seyahat 90 günden daha kısa sürecek ise, bu durumda vize muafiyetinden faydalanma şansınız bulunmaktadır. Ancak daha uzun süreli ya da bir yıl içerisinde 90 günü geçecek şekilde bir ziyaret yapacaksanız, bu durumda doğrudan vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Bahreyn Vizesi Nasıl Alınır?
Bahreyn vize istiyor mu konusunda yukarıda da belirttiğimiz gibi, 90 günü geçmemek kaydı ile vize muafiyeti bulunmaktadır. Ancak, kişiler 90 günden daha uzun süre kalacaksa, bu durumda doğrudan vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bahreyn vizesi için 3 ayrı vize uygulaması bulunmaktadır. Bunlar;
- Turistik vize
- Ticari vize
- Ziyaret vizesi
Bahreyn’i ziyaret etme nedeninize göre yukarıda belirtmiş olduğumuz 3 ayrı vize türünden dilediğinize başvuruda bulunabilirsiniz. Vize başvurusu işlemleri ve diğer detaylar ile ilgili ise, Bahreyn Büyükelçiliği Ankara üzerinden işlem yapmanız ve bilgi almanız gerekmektedir.
Vize uygulaması olmasına rağmen, bazı kişilerin ekstra vize muafiyetleri bulunduğunu da belirtebiliriz. Bahreyn vizesi için muafiyet hakkına sahip olan kişileri, şu şekilde sıralayabiliriz.
- Iş durumu olmayan yani işsiz konumunda olan kişiler.
- Kendisini ve bakmakla yükümlü olduğu kişileri finanse edemeyecek durumda olan kişiler.
- Teminat açısından banka hesaplarında yeterli bütçesi olmayanlar.
Yukarıdaki 3 duruma sahip olan kişilerden hiçbir şekilde vize şartı aranmamakta ve pasaport ile geçiş imkanı sunulmaktadır.