Uruguay Gece Hayatı

Uruguay’da günlük olarak huzurlu ve sakin bir yaşayış tarzı olsa da gece hayatı oldukça canlı ve eğlenceli geçmektedir. Özellikle Cuma ve cumartesi geceleri orada yaşayan insanlar ve turistler eğlence mekanlarını dolduruyor. Gece hayatı Latin ülkelerinde olduğu gibi biraz geç başlıyor. Eğer gerçekten gece hayatı arayışı içerisindeyseniz barlara saat 22.00’dan, kulüplere ise gece yarısından sonra gitmenizi öneririz.

Nüfusun çok büyük kısmının Uruguay’ın başkenti olan Montevideo’nun gece hayatı oldukça hareketlidir. Buralarda rengarenk ve cıvıl cıvıl barlara, tango ve salsa esintili dansların yapıldığı eğlence mekanlarına rastlayabilir, siz de bu eğlenceye ortak olabilirsiniz. Bu eğlence mekanlarının ana temasını genelde dans performansları oluşturur. Uruguay daha önce İspanya’nın sömürgesi altında olduğu için çoğu alanda olduğu gibi gece hayatında da İspanya esintilerine rastlanmaktadır.

Genelde dans performanslarının sergilendiği eğlence mekanlarında tango ve salsa figürlerine rastlansa da sıkça gerçekleştirilen geçit ve festivallerde, bar ve kulüplerde dahasına rastlamak da mümkün. Yani burada kendinize uygun mekan ve eğlence tarzı mutlaka bulacaksınızdır.

Uruguay halkı çok eğlenceli, dinamik ve rengarenk olduğundan gece hayatları da aynı ölçüde renkli geçmektedir. Genç ve yaşlı demeden herkes eğlence hayatına düşkündür. Sadece festival ve geçitlerde değil gece hayatında da renkli kıyafet seçimi yaparlar. Size tavsiyemiz Uruguay’a gittiğinizde yanınıza rengarenk kıyafetler almanız.

Uruguay’da insanlar sadece mekanlarda, barlarda ve gece kulüplerinde değil; ev partilerinde, sokaklarda, konser alanlarında ve sahillerde de eğlenmektedirler ancak yol göstermesi açısından Uruguay’da popüler mekanları sizin için aşağıda listeledik;

  • Baar Fun Fun:

Uruguay’ın gelenekselliğini tadabileceğiniz, tango ve müzik şovlarının yapıldığı, ancak diğer mekanlara göre biraz daha pahalı olan bu bar gösteriler sayesinde turistleri çekmektedir.

  • El Pony Pisador

Irısh Pub şeklindeki bu mekanda yemek yiyebilir, pubda biranızı içebilir, sonrasında diskosunda dans edebilirsiniz.

  • Lotus

En ünlü ve güzel mekan olan Lotus ise şehrin biraz dışında kalmakla, gece yarısından sonra eğlenceye başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar dinamik bir gece hayatı sunuyor.

  • 2 Tempo Dico Pubi, Living Pub, W Lounge, Key Club

Bu mekanlar ise Parque Rodo olarak bilinen parkın çevresinde sıralı halde bulunan ve gidebileceğiniz mekanlar arasında sayılır.

  • Porcitos bölgesi

Rio de la Plata kıyılarında yer alan güzel bir gece geçirmek için kişiye dans ve müzik eşliğinde eğlence imkanı sunan bir alandır.

  • La Ronda
  • Cabo Bar
  • La Bamba
  • La Casa de Becko
  • El Bacilon
  • Rapa-Nui

Görüldüğü gibi, Uruguay’da gece hayatı ile ilgili birbirinde farklı tarzlarda Pub, Kulüp gibi eğlence mekanları mevcut olmakla mutlaka kendi zevkinize ve bütçenize uygun bir yere rastlayacaksınızdır.

Uruguay Gece Hayatı Fiyatları

İnsanların eğlence için yaşadığı bölgelerden biri olan Uruguay’a gittiğinizde gece hayatının ne kadar renkli ve canlı olduğunu aynı anda fark edebilirsiniz. Nitekim gündüz gezilecek yerler bittikten sonra kendinizi bir gece kulübünde, gece yemeğinde bulacağınızdan eminiz. Ancak Uruguay gece hayatına çıkmadan evvel fiyatlara dikkat etmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz. Zira Uruguay ülke olarak Türkiye’den bir tık daha pahalı bir ülkedir. Kaldı ki birçok mekanın İstanbul’daki gece kulüplerine göre pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Uruguay’da gündüzleri nereleri gezebileceğiniz hakkında fikriniz yoksa; Uruguay gezilecek yerler adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *