Uruguay Gezilecek Yerler

Uruguay, yaklaşık 3.5 milyon nüfusa sahip, Güney Amerika’nın güney kısmında yer alan, doğusundan Atlas Okyanusu’na kıyısı olmakla ülkenin kuzeyinde Brezilya, batısında ise Arjantin bulunmaktadır. Uruguay, tarihi ve turistik olarak gezip görülmesi gereken birçok doğal güzelliği içinde barındırır. Son yıllarda ismi dünyanın her yerinden duyulan ve milyonlarca turistin akın ettiği, çok değerli bir ülkedir. Uruguay tatilinizde gezilecek yer arayışında size yardımcı olabilecek bir yazı derledik.

  • Bağımsızlık Meydanı

Ülkenin başkenti olan Montevideo’da bulunan Bağımsızlık meydanı, diğer adıyla Özgürlük Meydanı 1830’larda Carlo Zucchi tarafından tasarlanmıştır. Ülkenin en popüler meydanı olan Bağımsızlık Meydanı şehrin adeta kalbinin bulunduğu yerdir. Meydan üzerinde birçok tarihi yapı ve heykeller bulunmaktadır. Bunlardan birisi 1867 yıllında inşa edilen Barış Sütunu’dur. Meydan yürüyüş yolları ve ağaçlandırılmış alanlarla kaplıdır. Birçok cefe ve restoran, konaklama mekanları da bulunur. Şehrin nabzının attığı bu meydan ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

  • Ciudad Vieja / Eski Şehir

Ülkenin başkenti Montevideo’nun tarihi bölgesini oluşturan ve bu ismi verdikleri bölgede tarihi evler çok dikkat çekmekle birlikte birbirinden ilginç cafelere rastlamak da mümkün.

  • Solis Tiyatrosu

1856 yılında inşa edilen ve 1998-2004 yılları arasında kapsamlı bir yenileme sürecine giren ve Montevideo’da bulunan tiyatro binası halen çok önemli ve değerli tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmaktadır.

  • Montevideo Katedral

Ciudad Vieja semti sınırlarında yer alan katedral 1804 yılında inşa edilmiştir ve Katoliklerin en önemli ibadethanesidir. Mimarisi oldukça dikkat çeken bu katedralin iç kısmında da birçok heykel bulunmaktadır.

  • Torres Garcia Müzesi

Montevideo’nun tarihi Ciudad Vieja semtinde yer alan ve 1949’dan bu yana hizmette olan müze Picasso’nun da eselerini içermekle her yıl 100 bini aşkın turisti çekmektedir.

  • Pocitos Sahili

Rambla’nın hemen üzerinde yer alan ve çok katlı apartmanlarıyla karakterize olmuş ve çok güzel manzaralar sunan bir plajdır. Merkeze 10 dakika olan bu plaj genç nüfus tarafından çoğunlukla tercih edilir. 1986’da Ulusal Miras Alanı olarak adlandırılmıştır.

  • Clonia del Sacramento

Günaybatı Uruguay’da yer alan ve 1955 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan bu şehir ülkenin en eski ve en tarihi şehridir. 17. Yüzyıldan kalma pek çok mimari eseri barındırmaktadır. Buraya gelenler Casa de Nacarello, Casa del Virrey, Municipal Müzesi, Porton de Campo Plaza Mayor, Deniz Feneri ve San Francisco Manastırının kalıntıları, Basilica del Santissimo Sacramento Portekiz Müzesi, Iglesia Matriz ve Plaza de toros Real de San Carlos gibi turistik yapıları gezebilirler.

  • La Paloma

1874’te kurulan, Atlas Okyanusu’na kıyısı bulunan bu şehir ülkenin güneydoğu bölgesinde küçük bir Latin Amerika şehridir. Dünyanın en iyi sörf imkanını sunan bu şehirde birçok plaj bulunmaktadır. Eğlence hayatı bulunan bu şehirde kendi yöresine uygun müziklerle sabaha kadar eğlenebilirsiniz.

  • Carmelo

12 Şubat 1816 tarihinde kurulan ve Uruguay’ın Clonia bölgesinde yer alan bu kent şarap imalathaneleriyle popülerdir. Bu şehre yolunuz düşerse şarap tadımı yapıp, Zagarzazú plajına ve Carmelo Golf Kulübüne gidebilir,  iki önemli kilise olan Mt. Carmel Parish ve Our Lady of Pompei Kilisesi’ni gezebilirsiniz.

  • Rio Negro

Uruguay’ın turistik yerlerinden biri haline gelen bu 750 km boyunca akan akarsu Brezilya’nın güneyindeki dağlık bölgeden akar. Hidroelektrik santralleri ile dolu olan nehir balık çeşitliliği bakımından zengin olduğundan burada balıkçılık da yapılmaktadır. Uruguay’ın turistik bir yeri haline gelen bu akarsuyun güzelliğini görmeden dönmemenizi öneririz.

Uruguay Ne Zaman Gezilir?

Uruguay’da gezilecek yerler listenizde buralar yoksa ekleminiz son derece önemlidir. Ilıman bir iklime sahip bu ülkede yaz ayları Aralık ayında başlayıp Mart ayına kadar devam eder. Ocak ayı Uruguay’ı gezmek için seçilecek en keyifli aydır.

Uruguay’da gündüz gezdikten sonra geceleri ne yapabileceğiniz hakkında fikir sahibi olmak için Uruguay Gece Hayatı adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *