Brezilya Gezilecek Yerler


200 milyonun üzerinde nüfusuyla Brezilya Güney Amerika’nın en büyük, dünyanın ise altıncı büyük ülkesidir. Brezilya, dünyada futbol ve karnavalların merkezidir. Ülkenin katılabileceğiniz çok sayıda karnavalı, tarihi ve doğal güzellikleri vardır. Dünyanın her yerinden yıl içinde çok sayıda turisti çeker. Özellikle dünyaca ünlü Rio karnavalı olduğu zaman çok sayıda turist ülkeyi ziyaret edebilir.

  • Rio de Janeiro

Ülkenin en büyük üçüncü kentidir. Şehrin sembol yapıları Kurtarıcı İsa Heykeli ve Maracana Stadyumudur. Dünyanın en popüler festivalleri burada yapılır. Festivallerin başkenti olan Rio de Janeiro her yıl Rio karnavalının yapıldığı şehirdir. Festivalde samba şovları, sokak cümbüşleri gibi birçok gösteri düzenlenir. Festival zamanı şehre gelerek mükemmel atmosferi yaşayabilirsiniz. Ayrıca Şeker Kamışı Tepesi ve Tijuca Milli Parkı şehrin gezilebilecek önemli noktaları arasındadır.

Sao Paulo

12 milyonun üzerinde nüfusuyla Güney Amerika’da bulunan en büyük şehirdir. 1554 yılında Portekizli Katolik rahipler şehri kurmuştur. Şehirde çok sayıda turistik yapı bulunur. Ayrıca 1976 yılından beri yapılan Sao Paulo Uluslararası Film Festivali çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapan bir etkinliktir.

  • Maceio

Maceio, Alagoas eyaletinin başkentliğini yapar. Ülkenin en etkileyici plajları bu şehirdedir. İnsanlar denizin keyfini yaşamak için Maceio’yu yoğun olarak tercih ederler. Şehir nehir ve okyanusun buluştuğu noktada yer alır. Bu yüzden tatlı ve tuzlu suda yüzme şansı sunar.

  • Porto Alegre

Rio Grande do Sul eyaletinin başkentidir. 1742’de sömürgeciler tarafından kurulmuştur. Ülkedeki önemli kültür, ekonomi ve siyaset merkezlerinden biridir. Şehirde çok sayıda tarihi yapı ve doğal alan bulunur. Doğu yakasında yer alan Guaiba Gölü çok sayıda turist çeker.

  • Salvador da Bahaia

Ülkenin kuzeydoğusunda yer ala Baia eyaletinin başkentidir. Şehir açık hava partileri ve karnaval etkinlikleriyle ünlüdür. Şehrin büyük bölümü Afrika kökenlidir. Bu yüzden burada müzik, ritim ve dans farklı bir boyuttadır. Yılın her anında sokakları hareketlidir. Şehirde yapabileceğiniz çok sayıda etkinlik bulunur. Şehir dünyanın en eski şehirleri arasında bulunur. Bu yüzden de 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi içinde kendine yer bulmuştur.

  • Ouro Preto

Minas Gerais eyaletinde bulunan madenleriyle ünlü bir şehirdir. Şehrin ismi Kara Altın anlamına gelir. 1711 yılında madenciler kurmuştur. Bir zamanlar dünyanın her yerinden insanların akın ettiği bir şehirdir. Bunun başlıca nedeni de şehirde altın madeni olmasıdır. 1700’lü yıllarda illegal olarak 800 ton altın Portekiz’e gönderilmiştir. Ancak altın rezervi bittiğinde popülerliğini yitirmiştir. Şehirde çok sayıda tarihi ve kültür binası bulunur. Bu yüzden günümüzde turizm açısından popülerliğini korur. Şehirde St. Francis Kilisesi, Incofidencia Tarih Müzesi ve Aleijadinho Müzesi gibi yapılar yer alır. Şehir Barok mimarisini taşıması nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Listesi içine girmiştir. Brezilya’da tarihi yapı görmek istiyorsanız mutlaka bu şehri ziyaret etmelisiniz.

  • Foz do Iguaçu

Parana eyaleti sınırları içinde bulunur. Şehrin önemli olmasını sağlayan şey ise Brezilya, Paraguay ve Arjantin sınırlarına dökülen ve dünyanın en büyük şelalelerinden olan Iguazu Şelalesini sınırları içinde barındırmasıdır. Dünyanın her yerinden insanlar üç ülkeyi ayıran bu şelaleyi görmek için şehri ziyaret eder.

  • Fernando de Noronha

Pernambuco eyaletinin kuzeyinde yer alır ve 21 adacıktan oluşan bir takımadadır. Şehirde deniz kaplumbağası, yunus ve farklı türde birçok deniz canlısını yakından görebilirsiniz. İnsana verdiği huzurla oldukça ziyaretçi çeken bir yerdir.

  • Morro de Seo Paulo

Camamu Körfezi’nde yer alan Tinhare adasında bulunan turistik değere sahip bir adadır. Dünyanın en sessiz ve huzurlu noktalarından biridir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti çeker. Dağlık alanlarda dalış yapabilir, masmavi denizde yüzebilir ya da mükemmel kumsallarında yürüyüş etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca buradaki çok sayıda tarihi yapıyı da görebilirsiniz.

  • Porto de Galinhas

Pernambuco eyaleti sınırında bulunan bir plajdır. Plaj gezginlerce ortalama 10 defa ülkenin en güzel plajı olarak seçilmiştir. Plajda çok sayıda doğal havuz yer alır. Plajı asıl çekici kılan şey ise tropik balıkların sizin varlığınızdan etkilenmeden etrafınızda sizinle yüzmesidir. Suyu da oldukça berraktır.

  • Manaus

Brezilya’da yer alan amazonların tadına varmak için burayı tercih ederler. Mayıs ve haziran aylarında şehir kalabalıktır. İnsanları oldukça sıcakkanlıdır ve turistleri sever. Tur şirketlerinin gruplarıyla birlikte amazonların derinliklerine giderek buranın tadını çıkarabilirsiniz.

Brezilya’da gününüzü gezerek geçirdikten sonra akşamları hakkında plan yapmak istiyorsanız Brezilya Gece Hayatı adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *